• 2
  • 4
  • 3
  • 6

Soorten vasten

Medisch vasten

Mensen kunnen ook om medische redenen vasten. Dit wordt vooral in de natuurgeneeskunde gepraktiseerd, maar ook in de reguliere geneeskunde wordt vasten gebruikt. Een reden kan zijn als voorbereiding voor chirurgie of andere medische procedures waarbij anesthesie nodig is. Omdat de aanwezigheid van voedsel in het lichaam complicaties kan veroorzaken tijdens de anesthesie, adviseren medici vaak minimaal enkele uren te vasten voorafgaand aan de procedure.

Theevasten

Bij theevasten wordt dagelijks niets anders gegeten of gedronken dan enkele liters thee van verschillende kruiden, gedurende meestal één week. De kruiden waarvan thee getrokken wordt stimuleren de uitscheidingsfuncties van het lichaam. Dit is één van de strengste vormen van vasten die het beste onder deskundige begeleiding kan worden gedaan.

Sapvasten

Sapvasten is de meest toegepaste vorm van natuurgeneeskundig vasten in Nederland. In een sapvastenkuur worden groente- en fruitsappen gedronken. De voorkeur gaat uit naar vers gesperste biologische sappen.

Mildvasten

Tijdens het mildvasten drink je groente- en fruitsappen aangevuld met
rijst en biologische bouillon. Deze vorm van vasten is een alternatief als er
op basis van contra-indicaties op andere manieren niet gevast mag worden.

Fruitvasten

Tijdens een fruitvastenkuur wordt driemaal daags een portie van 200-300 gram fruit gegeten, tussendoor wordt kruidenthee en mineraal water gedronken. Extra aandacht is voor het goed kauwen en langzaam eten van het fruit. Doordat er toch enig gevoel van verzadiging optreedt, is deze vorm van vasten gemakkelijker vol te houden.

Rijstvasten

Tijdens een rijstvastenkuur wordt zilvervliesrijst met water gaargekookt met toevoeging van ongeraffineerd zeezout en mag verdeeld over de dag worden gegeten. Iedere rijstkorrel moet lang gekauwd worden tot deze vloeibaar wordt. Voor de vochtbehoefte wordt mineraalwater en kruidenthee gedronken.

Locatie

  • Stogger 3
    5988 AD  Helden

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons